marți, 2 februarie 2016

Ce au in comun vinul si dansul?... Pe mine

Desi este abia debut de februarie pentru mine incepe sa vina primavara... soare, cald, porumbei zgribuliti si magnolii imbobocite... ce poate fi mai frumos? (Bine, vara este mai frumoasa, dar asta este alta poveste :) )

Primavara este anotimpul in care m-am nascut si, vrand-nevrand, imi place. Imi place mai ales pentru ca aduce innoire, prospetime, verde crud si speranta. Tot primavara este si ziua de nastere a jumatate din familia mea... (mama, sora, tata... :)). Si eu.

Ziua mea este pe 29 aprilie (sa va notati in calendar, zic!). Stiti ca de ziua mea este si Ziua Internationala a Dansului? Ei bine, nici eu nu stiam... Insa mi se potriveste perfect, caci imi place sa dansez, chiar daca nu o fac prea des si nici nu ma pricep prea bine. Si stiti ce mi se mai potriveste? O sticla de Feteasca Neagra. Stiti ca sunt innebunita dupa vinul asta, cu aroma intensa si cu personalitate, asa, ca mine.

Si m-am gandit: Ce ar fi ca acest superb vin sa aiba o zi a lui de nastere, care sa coincida cu Ziua Internationala a Dansului?... si cu a mea, ca nu ma supar! Se potriveste la fix. Sa va explic:

- vinul are un gust plin, cremos, puternic dar echilibrat, cu tanini rotunzi si un final persistent, fiind perfect pentru a fi servit primavara
- specialistii il recomanda a fi acompaniat de o friptura de berbecut, de miel proaspat, tinerel... pai nu primavara avem noi astfel de exemplare in jurul casei, in casa, pe masa, in gand, in vise si in burtici? Vinul acesta se potriveste perfect cu preaparatele pe care noi le servim de Paste, asa ca si el trebuie serbat acum

Feteasca Neagra si Cotlet de miel

- apropo de Paste... ce poate fi mai bun decat un astfel de vin pe masa plina cu bucate alese? Imaginati-va licoarea asta limpede, de un roşu rubiniu intens cu nuanţe violacee, cum sta si priveste festinul si cum aluneca pe gat printre zambete si voie buna?
- dansul. Atunci cand bem un pahar de vin bun, curat, adevarat, avem si pofta de viata, sa traim si sa ne bucuram de ce dragi si de clipa aia frumoasa. Si toate acestea se leaga de dans perfect. Putem imbina asadar Ziua Nationala a vinului Feteasca Neagra cu Ziua Internationala a Dansului, si va iesi astfel cea mai vesela petrecere, asa cum numai romanii stiu sa faca. Si uite asa imbinam Vinul cu Arta

Un alt motiv - intemeiat de altfel - este ca ar pica de ziua mea... si ce l-as mai sarbatori.... cu tot neamul meu cel mare, cu prietenii dragi, cu escalopul de miel si cu mult dans. Nu asa ne petrecem noi? Ar fi cu siguranta in centrul atentiei, toata lumea ar intreba de el... sper ca nu doar de el!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu